Priopćenje za medije – 20.04.2018.

Priopćenje za medije – 20.04.2018.

Predmet:  Priopćenje za javnost

 

Poštovani,

molimo Vas da široj javnosti prenesete ovo Priopćenje za javnost:

 

PRONI Centar za socijalno podučavanje poziva sve zainteresirane mlade ljude, u dobi od 15 do 25 godina, s područja Zmajevca, Darde, Vukovara i Osijeka, koji žele razvijati svoje umjetničke i kreativne, ali i ekonomske potencijale, kreirati programe u kulturi i potaknuti promjene u svom životu i životu svoje zajednice, da se priključite aktivnim sudjelovanjem u projektu „Pokretne slike umjetnosti i kulture“.

Projekt „Pokretne slike umjetnosti i kulture“ omogućit će mladima sudjelovanje u kreativnim ciklusima radionica primjenjenog dizajna, plesno-scenskih radionica te radionica multimedije i novinarstva, ali i ekonomskoj procjeni i osnaživanju.

Radionice primjenjenog dizajna naučit će vas što je, i kako nastaje zanimljiv dizajn, što je tradicija te na koje elemente tradicije moćemo naići u našoj regiji i kako ih pretvoriti u moderne i danas iskoristive. Naučit ćete kako izraditi suvenire, kako restaurirati stari namještaj i druge predmete te kako tradicijske elemente pretočiti u moderan dizajn.

Plesno-scenske radionice naučit će vas razvoju plesno-scenskih koreografija. U ovom setu radionica, imat ćete priliku sudjelovati u povijesnom projektu oživljavanja Arhaičnog vučedolskog plesa (poznatijeg kao Ples jarebice), koji je svjetski priznat i od strane UNESCO-a promoviran kao prvi ples na svijetu. Želja nam je u našoj regiji ispisati novu stranicu povijesti upravo oživljavanjem ovog zaboravljenog plesa, čija je važnost u civilizacijskom smislu iznimna, te omogućiti nastajanje jednog sasvim novog kulturno-umjetničko-turističkog proizvoda, poput korčulanske Moreške ili nekih drugih plesnih igara i izričaja. Ne propusti priliku biti dio ove zanimljive priče!

U ciklusu multimedijalnih radionica učit ćete što je fotografija, a što film, kako nastaju dobre razglednice, kako grafički obraditi fotografiju, kako razviti scenarij za film, na koji način snimati i kako montirati video-uratke, ali i kako koristiti druge zanimljive digitalne alate. Tijekom ovih radionica naučit ćete kreirati različita multimedijalna rješenja, učit ćete rukovati digitalnom foto i video opremom, te montirati i samostalno stvarati rješenja poput fotografija, digitalnih bannera, video-zapisa, GIF-ova, logotipa, te pripremati rješenja za tisak.

Radionice novinarstva omogućit će vam učenje o različitim novinarskim formama, s posebnim naglaskom na korištenje novih tehnologija i društvenih mreža. Učit ćete kako istraživati primjere uspješnih mladih ljudi koji nisu imali uvijek dobre mogućnosti za svoj rast i razvoj, te na osnovu njihovih iskustava kako uobličiti zanimljive obrazovno-informativne sadržaje i na taj način postati dio tima „Promjenotvoraca“.

Za iskaz interesa i sudjelovanje u projektu, bit će potrebno ispuniti Prijavni obrazac koji se nalazi u nastavku ovog poziva, i dostaviti ga na e-mail adresu: kultura@proni.hr najkasnije do 30. travnja 2018. godine.  Sve upite prije same prijave, možete poslati na navedenu e-mail adresu.

Prednost u procesu odabira imat će mladi s manje mogućnosti u dobi od 15 do 25 godina, koji su nezaposleni, pripadnici nacionalnih manjina i/ili korisnici socijalne pomoći ili socijalne skrbi.

Stručnjaci iz organizacija koje vode ovaj projekt, te vanjski suradnici iz područja likovne umjetnosti, plesa i pokreta te multimedijalnih umjetnosti, pratit će tvoje učenje i razvoj tijekom projekta, za tebe organizirati niz vrlo praktičnih aktivnosti obrazovnog i umjetničkog karaktera, te pomoći u definiranju tvojih osobnih i poduzetničkih ciljeva.

Sve aktivnosti za tebe su besplatne!!!    Stoga požuri!!!

Posebnu pozornost kroz 12 mjeseci rada s vama, posvetit ćemo vašem ekonomskom osnaživanju i povezivanju s dionicima iz područja kulture, turizma i poduzetništva, kojima će vaši nastali umjetnički radovi, proizvodi i programi biti zanimljivi za daljnju suradnju.

Stoga ne oklijevaj, nego se prijavi i odaberi biti uspješan/na i cool!

Jer umjetnost je biti KULturan!

Projektni tim „Pokretnih slika umjetnosti i kulture“ raduje se susretu, učenju i radu s tobom.

P R I J A V N I   O B R A Z A C

za aktivno sudjelovanje u projektu „Pokretne slike umjetnosti i kulture“

(odgovoriti na sva pitanja, dodati dodatni prostor u polje pritiskom na enter)

Ime i prezime
Datum rođenja
Adresa stanovanja
E-mail adresa
Kontakt broj mobitela koji koristiš
Jesi li pripadnik/ca nacionalne manjine u RH? (boldiraj odgovor)  

DA                                   NE

Jeste li ti i/ili tvoja obitelj primatelji socijalne pomoći ili skrbi (boldiraj odgovor)  

DA                                   NE

Jesi li zaposlen/a? DA                                   NE
Podebljaj odgovor ako si                SREDNJOŠKOLAC/ka                  STUDENT/ica
Jesi li do sada imao/la iskustvo u području umjetnosti i kulture (rad, volontiranje, osmišljavanje i vođenje projekata i aktivnosti u kulturi)?  

DA NE

 

Zašto želiš sudjelovati u projektu „Pokretne slike umjetnosti i kulture“?

(možeš povećati polje)

 

 

 

Koje te radionice zanimaju? (boldiraj odgovor; moguće više odgovora) A – primjenjeni dizajn                  B – plesno-scenska

C – multimedijalna                        D – novinarska

 

Mjesto i datum prijave:  ______________________________

O autoru

hedgehog administrator