Poziv za konferenciju za novinstvo – 20.04.2018

Poziv za konferenciju za novinstvo – 20.04.2018

Predmet:  Poziv na konferenciju za medije

 Poštovani predstavnici medija,

pozivamo Vas na konferenciju za medije koja će se održati u PRONI Centru za socijalno podučavanje, Kralja Zvonimira 15, Osijek u petak, 20. travnja 2018. godine s početkom u 12.00 sati, povodom predstavljanja projekta „Pokretne slike umjetnosti i kulture“.

Projekt je namijenjen ciljnoj skupini mladih, u dobi od 15 do 25 godina, s područja Osijeka, Vukovara, Zmajevca i Darde, a osnovni mu je cilj kroz kulturne i umjetničke aktivnosti mladih potaknuti razvoj njihovih umjetničkih i multimedijalnih vještina, i raditi na njihovom ekonomskom osnaživanju kroz raznolike koncepte kreativnosti i umrežavanja u lokalnoj zajednici. Primarno je projekt usmjeren na mlade s manje mogućnosti – primatelje socijalne skrbi, pripadnike nacionalnih manjina, te nezaposlene mlade, koji često zbog svog socijalnog i ekonomskog statusa ni ne konzmiraju kulturne sadržaje, a pogotovo ne proizvode iste. Upravo zbog toga, projektnim aktivnostima ciljamo „kulturu dovesti mladima“.

Projekt će omogućiti da tim stručnjaka iz područja primjenjenog dizajna, likovne, plesno-scenske i multimedijalne umjetnosti, vodi mlade ljude i doprinese njihovom osobnom i ekonomskom osnaživanju, izuzetno važnom za ovo područje.

Želja nam je učiniti ove mlade ljude vidljivima. Želimo ih osnažiti i kreativnim poticajem usmjeriti ka pozitivnim promjenama. Također ih želimo povezati sa što većim brojem relevantnih dionika iz područja kulture, turizma i poduzetnišva ove regije, koji mogu ostvariti buduću poslovnu suradnju s njima.

Više o Projektu, kao i službena prijavnica za sudjelovanje, sa svim potrebitim informacijama o načinu, mjestu i roku prijave nalazi se na stranici www.proni.hr, fB stranicama: Pokretne slike umjetnosti i kulture; PRONI Centar za socijalno podučavanje; Regionalni Info-centar za mlade Osijek; Info-centar za mlade Vukovar.

Projekt se provodi u partnerstvu PRONI Centra za socijalno podučavanje, Udruge za medijsko i multimedijalno kreativno tehničko, umjetničko i autorsko izražavanje „Hedgehog Perfections“ i KUDa „Jozsef Attila Zmajevac“, te u suradnji s nekoliko iskusnih stručnjaka iz relevantnih područja.

S poštovanjem,

Irena Mikulić,

Voditeljica projekta „Pokretne slike umjetnosti i kulture“

O autoru

hedgehog administrator